Menu

Laat uw bedrijf schatten

Finactor zorgt voor een zeer getrouwe schatting van uw bedrijf! Op basis van verschillende technieken stelde Finactor een eigen, uitgekiemde waarderingsmethode op voor een realistische schatting van uw bedrijf. 

Wanneer een schatting van uw bedrijf uitvoeren?

Een bedrijfsschatting kan nuttig zijn indien u van plant bent uw bedrijf te verkopen aan een opvolger, derden. Maar ook in de omgekeerde situatie is het nuttig een schatting te laten uitvoeren, wanneer u namelijk op zoek bent om een bedrijf te kopen

Wanneer u als huidige aandeelhouder een nieuwe partij wil laten toetreden tot het kapitaal, is het gunstig om te weten wat uw bedrijf op dat moment waard is.

De schatting van uw bedrijf: de basis

De schatting van uw bedrijf dient als basis voor de uiteindelijke overeengekomen prijs voor de bedrijfsovername. Op basis van de geschatte bedrijfswaarde kunnen de partijen in onderling overleg komen tot een prijs ter benadering van de schatting.

Het is dus onontbeerlijk om een zo getrouw mogelijke schatting van uw bedrijf te laten opmaken, zodat de uiteindelijk overeengekomen prijs deze schatting zo goed mogelijk benadert!

Laat een schatting uitvoeren

Er bestaan wel meer dan 150 verschillende berekeningstechnieken om uw bedrijf te schatten. Een schatting moet zo goed mogelijk voorbereid worden en hangt af van veel verschillende factoren. Finactor zorgde zelf voor een zo juist en getrouw mogelijke berekening op basis van zoveel mogelijk factoren. Zo bent u zeker van een realistische schatting en eerlijke prijsbenadering voor uw bedrijfsovername.

Maak een afspraak met Finactor voor de schatting van uw bedrijf

Lees meer over de waardebepaling