Menu

Een bedrijf kopen - Bedrijf gezocht

Finactor gaat voor u op zoek naar het geschikte bedrijfsprofiel! Een bestaand bedrijf kopen of overnemen gaat vaak gepaard met een aantal moeilijkheden:

  • U wenst te groeien door een ander bedrijf over te nemen, meestal een concurrent ? Dikwijls is het beter om voor de benadering van een concurrent beroep te doen op een externe bemiddelaar dan zélf de stap te zetten ... 
  • U wenst uw eerste stappen te zetten als zelfstandige door zelf een bestaand bedrijf over te nemen? Een goed idee ! Het is immers bewezen dat een reeds bestaand bedrijf overnemen veel méér kans op slagen heeft dan zelf een nieuw bedrijf uit de grond te stampen ...

Hoe werken wij? 

Finactor biedt begeleiding in de zoektocht naar een over te nemen bedrijf, alsook in de overnamegesprekken wanneer u reeds een bedrijf hebt dat u wenst over te nemen. Ook voor een 'second opinion' om te weten of de overname (financieel) een goede zaak is en haalbaar is, staat Finactor u bij met een enorme kennis, gegrond onderzoek en betrouwbare partners voor advies. 

De werkwijze bij het zoeken naar een over te nemen bedrijf komt in grote mate overeen met de werkwijze bij het verkopen van een bedrijf. Bij een overname doorlopen we verschillende fasen. Bekijk een gedetailleerd overzicht van de fasen bij een overnamebemiddeling.

Alvorens kan overgegaan worden tot het kopen van een bedrijf wordt er gestart met het opstellen van een verlanglijstje van wat u wil:

  • Welk type bedrijf interesseert u?
  • In welke regio moet het bedrijf gelegen zijn?
  • En niet onbelangrijk, wat zijn uw financiële mogelijkheden?

Op basis van uw wensen bezorgen wij u dan een offerte tot samenwerking. Vervolgens gaan wij actief op zoek naar de geschikte onderneming die voldoet aan uw noden en wensen. Wij onderhandelen met de kandidaat-verkoper en stellen u de optimale constructie voor.

Finactor begeleidt u zowel in de fiscale, de juridische als de financiële aspecten. Indien gewenst stellen wij een volledig financieringsdossier samen en zoeken naar de meest optimale financieringsbron, gekoppeld aan een realistische waarborgstructuur.

Tevens maken wij u wegwijs in alle mogelijkheden van overheidssteun en overheidswaarborgen.

Kortom, Finactor beschikt over de juiste kennis en werkt nauw samen met de juiste partners om u juist te informeren bij een overname op alle vlakken. Wees zeker van professioneel advies en correcte onderhandelingen, met uw doel voor ogen. 


Bekijk ons aanbod

Bekijk alle bedrijven te koop
of maak een afspraak en laat u begeleiden bij de overname van een bestaand bedrijf.