Menu

Vastgoedvennootschappen kopen of verkopen

Finactor wil zich toeleggen en specialiseren op de begeleiding van vastgoedvennootschappen en helpt u met uw vragen omtrent uw patrimonium.

In de jaren '80 en '90 van vorige eeuw rezen de vastgoedvennootschappen als paddestoelen uit de grond. De toenmalige fiscale regelgeving werkte dit uiteraard mee in de hand.

Vandaag is de fiscale wetgeving zodanig geëvolueerd dat het kiezen voor het onderbrengen van een onroerend goed in een vennootschap niet meer zo vanzelfsprekend is. In vele gevallen is het zelfs ten stelligste af te raden!

Vele vennootschappen waar vandaag nog vastgoed in zit, hebben enorm veel vragen over wat te doen met hun vastgoedvennootschap. Volgende vragen stellen zich geregeld:

  • Is het nog opportuun om het vastgoed in de vennootschap te houden dan wel over te dragen naar de privé-sfeer?
  • Welke technieken bestaan er om het vastgoed uit de vennootschap te halen en welke fiscale en financiële gevolgen hebben deze?
  • In het licht van de verhoging van de belasting op de liquidatiebonus kan eveneens de vraag gesteld worden naar de fiscale gevolgen bij de ontbinding en vereffening van een vennootschap op het vastgoed dat nog in de vennootschap aanwezig is.
  • Is het soms niet beter om de volledige vennootschap te verkopen in plaats van het afzonderlijk vastgoed?

Op deze vragen kan Finactor u begeleiden om een zo optimaal mogelijk antwoord te vinden.


Onze vastgoedvennootschappen te koop

Bekijk onze vastgoedvennootschappen die te koop worden aangeboden of maak vrijblijvend een afspraak met Finactor en ontdek uw mogelijkheden. Mail naar info@finactor.be of bel op het nummer 09 336 38 30.